Mobil logo 1
loading...

 Hållbara Ryggsäckar i naturmaterial

Bestedreng är ett litet företag som syr de skönaste ryggsäckar du kan tänka dig, av hållbara material som läder och hampa. Impregneringen med bivax gör att de dessutom luktar gott. Varje säck är hantverksmässigt sydd, i bestedrengs verkstad.

Ryggsäckar kan vara hållbara på flera sätt. Bestedreng täcker in de flesta. Säckarna är genomgående tillverkade av naturmaterial, så som hampatyg och läder. Hampafibern, som är en av växtvärldens allra starkaste,  odlas miljövänligt utan gifter och konstgödning. Tyget är växtfärgat och sedan impregnerat med väldoftande bivax. Lädret är miljöcertifierat och vegetabiliskt garvat i Sverige. 

Designen utgår från funktion och långsiktighet. Ryggsäckarna är sköna att bära. Knappar och spännen i metall håller och fungerar år efter år och åldras fint. Hantverk, form och färger är tidlösa. Om tio år är din Bestedreng vackrare än idag. Målet är att den ska gå i arv.

14 oktober 2020
Höst och ny modell

Hösten är här, och ÄNTLIGEN, nästan samtidigt som nobelkommitten tänkt klart, lanserar jag en ny ryggsäcksmodell. Den har ju varit på gång ett tag. Sanningen att säga har jag redan sålt flera stycken, men någon riktig lansering har inte hunnits med. Hur som helst, skåda Bestedreng, modell SPECIAL (ursäkta det upprepade versalbruket, entusiasmen gör mig gränslös)!
Den är lite nättare i storlek än syskonmodellen Sörby, lagom att ha till jobbet eller träningen. Rymmer något ombyte, datorn (den bärbara, för att undvika missförstånd), en lunchlåda och yllevantarna. De vegetabilgarvade remmarna är raka och fria från utstickande ändar, vilket gör ryggsäcken enkel att ta på och av.

Den finns i lite olika utformningar och färger. Välj om du vill ha smidig rullstängning eller prydligt lock, ren front eller ficka. Ett par olika storlekar finns det också. Kika in i butiken för att se och läsa mer!

Läs hela inlägget »
15 januari 2020
Mycket bönor blir det
27 november 2019
Julmarknad på rian designmuseum
20 november 2019
Mitt första blogginlägg

Händer på instagram

Den svarta nyansen till trots, ruvar svarta bönor på oanade färgskatter. Blötläggningsvattnet, i sin brunrosagrumlighet gör ingen människa glad, men när ett hampatyg får simma omkring några dagar i sörjan, blir det plötsligt klart himmelsblått. Hur det går till är svårt att svara på, men en befogad gissning är att det handlar om någon sorts magi. #växtfärgat #hampa #väska
Jag vill slå ett slag för den halländska vintern. Efter nästan två år av fullständig snölöshet, vet entusiasmen inga gränser när några flingor äntligen letar sig ner och blir liggande. Må så vara för bara ett par dagar, ty var snöfylld stund nyttjas till fullo av på vinter svältfödda hallänningar Pulkor har susat fram över det tunna snötäcket. Skidspår har dragits, snögubbar byggts. #snö #visithalland #hållbart #ryggsäck
Utöver ryggsäckar, säljer Bestedreng även bivaxdukar. Det är helt enkel tunt återbrukat bomullstyg, vaxat med samma blandning av bivax och stearin som ryggsäckarna, vilket gör dukarna vattentäta och perfekta att ersätta plast- och aluminiumfolie med. Själva använder vi dem runt osten, som lock över skålar, till att jäsa bröd under, att täcka kyld mat med och så vidare. Lätta att forma över vad man vill, och lätta att hålla rena (lite ljummet vatten och diskmedel emellanåt bara). Dessutom ser de trevliga ut. Finns i varierande storlekar och mönster i Bestedrengs nätbutik. Fri frakt (liksom på allt annat i butiken). Så nu slipper du fundera mer över julklappsinköpen. #bivaxdukar #återbruk #mat
Bestedreng ryggsäckar - Naturmaterial som hampa, läder och bivax