Mobil logo 1
Bärsystem i läder, lätt att bära, håller länge - Bestedreng ryggsäckar

Hållbar utformning

Lätt och skön att bära

Det absolut viktigaste när det gäller ryggsäckar är förstås att bärsystemet fungerar bra. Ryggäcken ska sitta bra på ryggen, vikten ska fördelas på så stor bäryta som möjligt, inget ska trycka eller skava mot kroppen. Känslan när du tar på den ska vara att du lätt kan bära den länge - hela dagen om det skulle behövas.
Det kan tyckas enkelt, men bygger på ett samspel mellan en hel rad faktorer, som ryggsäckens längd och bredd, var bärremmarnas fästpunkter är placerade, bredden mellan dem, hur de är vinklade. Materialets egenskaper spelar också in. Till exempel gör läderremmarnas förmåga att forma sig efter användaren att säckens passform över tid blir mer och mer anpassad till användaren.

Enkelhet

En ryggsäck kan göras hur avancerad som helst. Jag har valt att gå åt andra hållet. Enkla lösningar brukar vara de som fungerar bäst, och håller i längden. Istället för dragkedjor och kardborre, finns snörstängningar med öljetter, eller enkla tryckknappar. Passformen justeras med hålade läderremmar och metallspännen.  Med andra ord: Inget som slits ut eller krånglar i första taget.

Hur ryggsäcken faktiskt ser ut har också betydelse ur ett långsiktigt perspektiv. Kläder och utrustning i modefärg och design som är inne nu, är vi trötta på om några år. Design som utgår från funktion och enkenhet har obegränsad hållbarhet. 

Bestedreng ryggsäck med enkla, hållbara detaljer i metall, hampa och läder
Bärsystem i läder - Bestedreng ryggsäck

Hållbarhet

I detta begrepp ligger mycket. En bra ryggsäck är hållbar ur flera aspekter och dessa hör ihop. Ett miljömässigt hållbart material måste även stå pall för de påfrestningar det utsätts för. Går det sönder i förtid, försvinner miljönyttan.
Säcken ska hålla för hårhänt hantering. Du får gärna vara rädd om din ryggsäck, men du behöver inte vara det. Den  håller ändå. 
Remmar och andra detaljer är sydda och nitade genom flera lager material. Inget ska oväntat behöva gå sönder. Men om något ändå skulle bli utslitet, är säcken sydd så att det enkelt ska kunna bytas ut eller lagas.
 

Ryggsäckar med hållbar, enkel design i hampa och läder - Bestedreng ryggsäckar